(Zelf)Compassie training

Een training voor mensen die op zoek zijn naar een manier om meer mildheid, vriendelijkheid en kwaliteit in hun leven te brengen.

Waarom deze training?

In onze westerse cultuur hebben veel mensen last van een burn-out, werkdruk, zijn ze hard voor zichzelf, hebben een lage dunk van zichzelf of durven niet voor zichzelf op te komen. Ze kunnen somber, angstig, boos of wantrouwend in de wereld staan en hebben vaak moeite om warme gevoelens voor zichzelf en anderen te ervaren of te tonen.

In onze cursus worden oefeningen aangeboden om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met jezelf en anderen te ervaren. Met andere woorden, je leert om met een compassievollere houding in je leven te staan.

Zo blijkt een compassievollere houding samen te gaan met:

  • een verzachtende invloed op de impact van tegenslagen;
  • meer persoonlijk initiatief en vaardigheid om verantwoordelijk met moeilijkheden om te gaan;
  • minder angst om fouten te maken en afgewezen te worden;
  • meer zelfrespect en sympathie voor eigen tekortkomingen;
  • betere zelfzorg, gezonder eetgedrag, minder roken;
  • een gezondere emotieregulatie;
  • meer positieve emoties, wijsheid, levensgeluk en optimisme;
  • meer sociale verbondenheid.

Wat leer je in een compassietraining?

Een eerste leerervaring in de compassietraining is vaak het opmerken hoe moeilijk het is om vriendelijk met jezelf en anderen om te gaan. Je wordt je bewust van ingesleten patronen, bijvoorbeeld de neiging negatief over jezelf te denken. In de training krijg je uitleg over de werking van het menselijk brein. Zo wordt duidelijk dat veel zaken waar je tegenaan loopt niet specifiek iets van jou, maar algemeen menselijk zijn. Je zult ervaren hoe bevrijdend het kan zijn om minder kritisch te zijn voor jezelf en milder naar jezelf te kijken. De angst voor het oordeel van anderen is daardoor ook minder. Je leert om moeilijke en stressvolle ervaringen onder ogen te zien met de wens deze te verlichten, zodat je er makkelijker mee kunt omgaan

Meld je hier aan.