Laura Munnix

Laura Munnix is afgestudeerd als Master of Science (Mental Health) aan de Universiteit van Maastricht. Ze is sinds 2014 werkzaam als psycholoog in de in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en is eind 2022 ook klaar met de opleiding tot GZ-psycholoog. Gedurende haar opleiding en stages binnen de GGZ kwam ze in aanraking met mindfulness en begon ze zelf te ervaren hoe veel positieve effecten het beoefenen ervan had. In 2014-2015 is ze opgeleid tot mindfulnesstrainer via opleidingsinstituut SeeTrue (basisopleiding mindfulness van minimaal 42 contact uren in de MBCT traditie). Sindsdien beoefent ze dagelijks vipassana meditaties.

Naast de opleiding tot mindfulness trainer heeft ze zich verder gespecialiseerd in het thema Mindfulness en eten en is ze opgeleid tot ACT (acceptance en commitment therapie) therapeut. Ook is ze opgeleid in het geven van de TANDEM-training; een mindfulness training voor koppels waarvan één van de twee personen een cognitieve stoornis/lichte vorm van dementie heeft. Deze training geeft ze enkel vanuit haar werk als psycholoog bij een grote GGZ-organisatie in Midden-Limburg.

Laura is gecertificeerd door de Vereniging voor Mindfulness (VVM). Door deze certificering is het mogelijk om via de zorgverzekeraar een vergoed traject bij haar te volgen. Check dus de mogelijkheden bij jouw eigen verzekeraar!
Ze is gemotiveerd om mensen (zowel in de GGZ als daarbuiten) te laten zien hoe concreet en toepasbaar mindfulness kan zijn op vele (eigenlijk álle!) fronten van het leven.

Meer weten over VVM? Klik hier.

laura@be-aware-mindfulness.nl