Mindfulness basistraining

Waarom een mindfulness basistraining?

Er zijn miljoenen mensen die dagelijks met eenvoudige mindfulness oefeningen bewuster de dag doorkomen. ‘Bewust zijn’ kan misschien beter uitgelegd worden als ‘zijn in het hier en nu’. Niet in het verleden leven. Geen dromerige en onrealistische  toekomstplannen maken. Door het volgen van een mindfulnesstraining leer je hoe je gewoontes kunt veranderen en meer bewust kunt leven.

Wat houdt de basistraining in?

Er wordt uitgebreid ruimte gegeven aan ervaringsgerichte aandachtoefeningen zoals de bodyscan, liggende en staande bewegingsoefeningen en zitmeditaties.  Aan het einde van elke oefening wordt een nabespreking gehouden over de ervaring met deze oefening. Je kunt zo samen met anderen leren en diepgang zoeken.  Korte oefeningen vormen de brug naar het dagelijkse leven. Vooraf houdt een van de trainers een telefonisch intakegesprek met jou om samen te bespreken of de training voor jou op dit moment geschikt is.

Wat kun je van ons verwachten?

Afhankelijk van de grootte van de groep zal er een vaste trainer de cursusavonden begeleiden. Bij een grotere groep zijn er twee trainers betrokken. Wij creëren een veilige omgeving voor ieders persoonlijke ontwikkeling en we zullen respectvol met alle ervaringen omgaan. Ons doel is de weg wijzen naar een persoonlijke ontwikkeling in de mindfulness ervaring.

Wat verwachten wij van jou?

De oefeningen tijdens de avonden hebben een meerwaarde als je thuis ook elke dag de oefeningen probeert te doen en de ervaringen met het oefenen deelt. Hierin helpt het een oprechte, open, aandachtige en nieuwsgierige houding aan te nemen.

Wat heb je nodig?

Makkelijk zittende kleding. Als je beter mediteert op een eigen bankje of kussen, dan staat het jou vrij je eigen meditatiemateriaal mee te nemen. Yoga-matjes, meditatiekussens en dekentjes zijn aanwezig.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Na de aanmelding zal er een telefonische intake plaatsvinden.
Nadat we je bijdrage hebben ontvangen is je inschrijving definitief.

” De beslissing deze training te doen is het mooiste kado voor mezelf gebleken.”

– Deelnemer cursus basistraining mindfulness