Mindfulness+ eten

Ik ben Laura.

Jaren geleden werd mijn interesse in mindfulness gewekt. In de geestelijke gezondheidszorg waarin ik werkzaam ben, gebeurde er toentertijd al veel in de wereld van mindfulness. Naast een jarenlange meditatie-oefening en toepassing van mindfulness in mijn dagelijkse leven heeft de combinatie van mindfulness en eten al vanaf de eerste ‘mindful-minuten’ mijn aandacht getrokken.

Eten is een van de meest basale behoeften. Eigenlijk is eten zo’n simpel iets. Zou je wellicht denken. Maar, in de tijd waarin wij leven is eten zoveel meer geworden dan het voorzien in onze basisbehoefte. Eten is alles behalve simpel. Wie kent niet die stem in het hoofd die oordeelt over wat we wel of niet mogen eten? Over de hoeveelheden die we eten? Over hoe ons lichaam er uit moet zien? Over ons gewicht?

Mindfulness+ eten is anders dan wat je eerder gezien zult hebben als het aankomt op trainingen rondom voeding, leefstijl en lichaamsbeeld. Mindful eten is geen dieet. Bij mindful eten gaat het er niet om wat je eet. Mindfulness+ eten is een training die je een benadering biedt die je levenslang kunt toepassen, waarin je werkt aan een nieuwe relatie met voeding, je lichaamsbeeld en je leefstijl. Een relatie waarin schuldgevoelens en cravings een kleinere rol gaan spelen en het genieten van eten een prominente rol inneemt!

De cursus mindfulness+ eten is voor iedereen die:
– minder wil piekeren over eten en voedingspatronen.
– minder last wil hebben van schuldgevoelens rondom eten.
– meer wil genieten van eten.
– wil onderzoeken wat de eigen intenties zijn als het gaat om eten, voeding en beweging.
– een gebalanceerd voedingspatroon wil creëren.
– een fijne verhouding met eten en het eigen lichaam wil ontwikkelen.

Kortom, weer op een ontspannen manier met eten en jezelf kunnen omgaan!

Vragen over deze training kun je stellen via het contactformulier of mail naar laura@be-aware-mindfulness.nl. Aanmelden voor deze training kan hier!